PRAKTISKE OPLYSNINGER.


STARTEN:
Det kan godt være overvældende at begynde i en børnehave. Barnet skal derfor hjælpes godt på vej.
Vi modtager gerne besøg inden barnet skal starte. Det kan være med sin dagplejer . Det kan være med forældre . Lad barnet starte med nogle korte dage og tag jer god tid ved aflevering og afhentning. Hvis barnet græder lidt de første dage, så tag det helt roligt.. Det er helt naturligt og barnet stopper som regel inden forældrene rammer Kornumgårdsvej. I må gerne ringe til børnehaven for at høre hvordan det går de første dage.  Vis dit personale at du har tillid til dem, så får barnet det også.
Hvis barnet bruger ble , så med bring bleer og ekstra underbukser.
I starten kan jeres barn også sove til middag her i børnehaven.

FRUGT:
Forældrene skal medbringe den frugt, som barnet spiser ved halv ni tiden. Forældrene skal selv medbringe en frugtpose.
Forældrene skal også medbringe eftermiddagsmad, som kan være frugt eller brød. Vi spiser efter-
middagsmad kl. 14.30. Mange børn er sultne igen først på eftermiddagen.  I vores børnehaven er børnene meget aktive og det kan godt kræve lidt ekstra mad.

MADPAKKE :
Børnenes madpakker sættes i køleskabet på den enkelte stue. Husk navn på madpakken. Vi spiser madpakker kl. 11.30.  Til madpakkerne drikker vi vand i medbragte drikkedunke.

MORGENMAD:
De børn som kommer fra kl. 6.30 til kl. 7.30 kan få morgenmad her i børnehaven. Vi serverer corn-
flakes , havregryn og morgen boller. Der serveres mælk til morgenmaden. Vi spiser morgenmad på Uglebo.

ÅBNING:
Børnehaven åbner på Uglebo. Her afleveres alle børnehavens børn. Nogle børn spiser morgenmad og andre leger på stuen. Der er to fra personalegruppen som åbner børnehaven.  Kl. 7.30 åbner alle 4 stuer i Kornumgård .

GARDEROBE:
Hvert barn har sin egen garderobeplads, hvor der er plads til skiftetøj. Derudover har alle børn to plastik kasser til skiftetøj. Det er også forældrenes ansvar at børnenes garderobe fungerer.

SKIFTETØJ:
I vores børnehave er det meget vigtigt at børnene har tøj med til at komme ud på legepladsen hver dag. Vores børn kan godt blive vældig beskidte af leg i mudder og vandpytter, så der er meget vigtigt med ekstra tøj i garderoben. Hvis børnehaven er tørre og varme, så er det ingen problem at lege på legepladsen uanset vejret. Husk navn i børnenes tøj og sko.

INDESKO:
Børnene skal have et par indesko i garderoben.


STAMKORT :
Alle forældre udfylder et stamkort, som vi bruger hvis vi skal i kontakt med forældrene, eks. hvis barnet kommer ud for et uheld.

SYGDOM:
Hvis et barn lider af en smitsom sygdom, så kan vi ikke modtage barnet. Barnet skal være i behandling og ikke længere smitte før barnet igen kan komme i børnehave.
Hvis et barn ikke kan følge en normal hver dag i børnehaven , så kan vi ikke modtage barnet.
I princippet vil vi ikke give et barn medicin, men er det absolut påkrævet, så giver vi det mod en skriftlig instruktion fra lægen.
Vi håber at vores forældre viser stor forståelse for at sygdom kan smitte de øvrige børn i børnehaven.

SOLCREME:
Når der er sommerdage med kraftig sol, så skal forældrene smøre barnet ved aflevering. Til middag smører børnehaven børnene ind.

SAMTALER:
Børnehavens forældre tilbydes en årlig forældresamtale med pædagogen på stuen. Samtalen afvikles ved barnets fødselsdag.
Skulle der være ting, som ikke kan snakkes om ved small-talk i garderoben eller på legepladsen, så kan børnehavens forældre altid få en samtale med en pædagog.
Hvis vi er gode til at snakke om tingene, mens de er små, så kan vi undgå at tingene vokser sig store.

FØDSELSDAG :
Når et barn har fødselsdag, så fejrer vi det her i børnehaven. Barnet vælger et par gode legekammerater, som hjælper med at bage en fødselsdagskage. Denne kage serveres efter madpakkerne. Fødselsdagen fejres med sang og leg i forbindelse med madpakkerne til middag. Der kan ikke medbringes gaver i børnehaven. Barnet kan medbringe ”lidt godt” til de andre børn. Vi henstiller til at det ikke tager overhånd. Det kan være en flødebolle m.m
Har en af forældre mulighed for at komme i børnehaven til fejringen så er man velkommen til middag.
Hvis børnene inviteres hjem til fødselsdag, så kan der medbringes gaver. Så er det fødselsdagsbarnets forældre der bestemmer.
Hvis alle drenge på stuen eller alle piger på stuen inviteres hjem til fødselsdag, så kan indbydelserne uddeles i børnehaven.

PLADS I BØRNEHAVEN:
Når børnehaven får besked på, hvilket barn som har fået plads i børnehaven, så sender vi et brev til barnet. Vi sender brevet senest 14 dage før starten i børnehaven. I kuverten ligger der et brev til barnet, et brev til forældrene og børnehavens foldere.
Vi håber på denne måde at forberede både barn og forældre til at komme i børnehaven. Sammen med vores hjemmeside skulle vi gerne kunne informere om , hvad som sker i vores børnehave.

HJEMMESIDE :
Børnehaven Kornumgård  har en hjemmeside.
Formålet er at informere om børnehaven. Til forældre og andre som har interesse i at høre nærmere om børnehaven. På vores hjemmeside er der mange informationer om, hvordan vores børnehave ser ud. Her er beskrivelser om det pædagogiske arbejde i børnehaven og andre informationer om dagligdagen i børnehaven.

FILM OM BØRNEHAVEN :
Vi har lavet en film om vores børnehave. En dvd som der er mulighed for at låne. Filmen giver et fint indtryk af hverdagen for vores børn. Levende billeder er altid rigtig god gengivelse af virkeligheden. Filmen kan lånes af kommende forældre og interesserede forældre, som skal vælge børnehave.